Za vse nakupe nad 50€ je dostava brezplačna.

Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja Šiviljski atelje Gumbek

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani Gumbek, ki je v lasti podjetja Šiviljski atelje Gumbek, Lidija Logar s.p.(v nadaljevanju podjetje), so sestavljeni v skladu Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Obravnavajo delovanje podjetja, ter poslovni odnos med kupci artiklov podjetja in uporabniki storitev spletne strani Gumbek (v nadaljevanju: kupci).

Podatki podjetja
Šiviljski atelje Gumbek, Lidija Logar s.p.

Trg svobode 21
4290 Tržič
SI-Slovenija
ID za ddv: 65574966

Kontakti

Informacije o storitvah podjetja, izdelkih, naročilih, dostavi in reklamacijah:

Elektronski naslov info@gumbek.si

Telefon: +386 (31) 395 609, +386 (40) 789 816

Ponudba artiklov in cene

Zaradi dinamične narave poslovanja se ponudbe in cenik na spletni strani podjetja pogosto spreminjajo. Vse cene so brez DDV. Stroški pakiranja in dostave se obračunajo naknadno in so odvisni od države naslova, na katerega se izdelek pošlje.

Možnost nakupa

Določenih artiklov ni možno naročiti preko spletne trgovine Gumbek, lahko pa jih kupite v Šiviljskem atelje Gumbek v Tržiču. Artikle lahko prilagodimo tudi vašim željam, če so zaloge materiala še dostopne.

Naročilo in cene

Kupec izdelek naroči v spletni trgovini Gumbek preko nakupne košarice. Po oddaji naročila, kupca podjetje kontaktira preko elektronske pošte, preveri naročilo in se z njim dogovori, kam izdelek pošlje. Od teh podatkov so odvisni stroški pošiljanja, na njihovi osnovi pa podjetje pošlje kupcu ponudbo, veljavno 8 dni.

Kupoprodajna pogodba med podjetjem in kupcem je sklenjena v trenutku, ko kupec potrdi ponudbo, poslano po elektronski pošti. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje, kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. potrditveno elektronsko sporočilo kupca) je v elektronski obliki shranjena na strežnikih podjetja. Na podlagi te pogodbe podjetje izstavi kupcu račun preko elektronske pošte.

Načini plačila/dostave

Plačilo se izvede po izstavitvi računa z nakazilom na bančni račun podjetja Gumbek – SI56 6000 0000 0595 166(LON d.d., Kranj). Naročene izdelke podjetju kupcu pošlje preko pogodbenih distributerjev na dom ali na naslov, ki so ga navedli kot naslov za pošiljanje.

Pravica do odstopa

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo izdelek za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema izdelkov

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: info@gumbek.si

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora izdelek vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je izdelek uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Izdelek je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema blaga, ki je predmet odstopa od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Garancija za pomanjkljivosti in napake

Izdelki so pomanjkljivi, če ne ustrezajo tehničnim standardom. Kupec mora očitne napake dobavljenega blaga, opazne brez posebne pozornosti, uveljaviti najkasneje dva tedna (14 dni) po prejemu. Kasneje očitnih napak ni več mogoče uveljavljati. V primeru upravičene reklamacije ima kupec pravico do nadomestne nabave, ali, kadar to ni mogoče, ima pravico zahtevati razveljavitev pogodbe.

Varovanje osebnih podatkov

Podjetje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnikov/kupcev v skladu z ZVOP-1. Podatke o uporabnikih/kupcih so shranjeni zgolj na strežnikih podjetja in jih v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam. Podjetje uporablja podatke uporabnikov/kupcev izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Komunikacija

Podjetje z uporabniki/kupci stopa v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik/kupec izrecno ne nasprotuje in v skladu z ZEKom-1.

Pritožbe in spori

Gumbek spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe kupcev v zvezi s ponudbami spletne trgovine Gumbek obravnava administrativni oddelek na info@gumbek.si ali na info telefonsko številko +386 (0)31 395 609 vsak delovnik med 8. in 16. uro. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Gumbek je dolžan varovati podatke pritožnika in jih ne razkrivati tretjim osebam, razen na izrecno željo pritožnika.
Gumbek se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Gumbek prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Odveza odgovornosti

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Šiviljski atelje Gumbek si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja preko spletne trgovine Gumbek kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Zadnja objava splošnih pogojev: november 2015